Bezmaksas piegāde pirkumiem virs €50

Izprotot pamatus: kāpēc saviem produktiem izmantojam sojas vasku?

"Izprotot pamatus" rakstu sērījā iepazīstināsim tevi ar the MUNIO aizkulisēm. Atbildēs uz dažiem no populārākajiem jautājumiem un centīsimies parādīt, ar ko mūsu pieeja sveču un ķermeņa kosmētikas industrijā atšķirās no ierastā standarta. Mēs labprāt dalāmies savās zināšanās un ceram, ka tās būs tev noderīgas.

Izprotot pamatus: kāpēc saviem produktiem izmantojam sojas vasku?

Teikšu atklāti, pirms kļuvu par daļu no the MUNIO komandas, arī es nezināju, kas ir sojas vasks vai pat to, ka ir tik daudz dažādu vasku veidu. Svece ir svece un ar to man pietika. Manā informācijas burbulī nekad par šo tēmu nerisinājās sarunas. Ja kādreiz runājām par svecēm, tad tas noteikti bija tuvojoties Ziemassvētkiem un aprobežojās ar viedokļu apmaiņu par dažādiem aromātiem vai idejām klases audzinātājas dāvanai. Neliegsimies, mēs visi esam bijuši kā es. Droši vien lielākā daļa no mums zina vispārējo informāciju par sveču izgatavošanu, tomēr izrādās, ka izejmateriāli ir dažādi un tāpat arī to iedarbība un efektivitāte.

Šajā ierakstā iepazīstināšu jūs ar dažādajiem vaskiem, kas tiek izmantoti sveču radīšanai un pastāstīšu, kāpēc mēs izmantojam sojas vasku.

Ne visi vaski ir vienlīdz labi

Sveču liešanas pasaulē tiek izmantoti četri galvenie vaska veidi - parafīns, bišu vasks, sojas vasks un palmu vasks. Salīdzinoši nesen popularitāti ieguvuši arī kokosriekstu vai citu augu vaski, piemēram, rapšu vasks. Katram ir trūkumi un ieguvumi, arī atšķirīgs izcenojums. Pavisam īsi pastāstīšu par katru vaska veidu, lai kļūtu skaidrs tā popularitātes iemesls.

Sāksim ar parafīnu

Tas, bez šaubām, ir vispopulārākais no visiem iepriekš minētajiem vaska veidiem, un tam ir labs iemesls - tas ir lētākais un visplašāk pieejamais vasks. Parafīns ir naftas blakus produkts. To izgatavo, noņemot vaskaino vielu no jēlnaftas.
Jā, tas ir ļoti lēts, taču nav videi draudzīgs un tam ir negatīva ietekme uz cilvēka organismu. Dienvidkarolīnas štata universitātes 2009. gada pētījumā konstatēts, ka, dedzinot parafīna sveces, izdalās benzols, kas ir zināma kancerogēna viela.

Protams, varbūtība saslimt ar vēzi no aromātiskas parafīna sveces ir zema, tomēr tas nav drošākais risinājums, jo īpaši cilvēkiem ar izteiktu jutīgumu.

Arī parafīns ir neatjaunojams resurss tāpat kā nafta. Plaši pieejamās, ļoti zemās cenas parafīna sveces patiešām ietekmē vidi. Jēlnafta, no kuras izgatavots parafīns, ir bijusi arī daudzu vides katastrofu cēlonis. Tā ir saistīta ar aftas noplūdēm, dabisko ekosistēmu postījumiem un klimata pārmaiņām.

Kopumā parafīns ir lēts, taču tas nav drošākais risinājums nedz cilvēkiem, nedz planētai.

Turpināsim ar bišu vasku

Sāksim ar labo-tas ir dabisks materiāls, nav kancerogēns un ir droši lietojams. Bitēm ēdot medu, blakusprodukts ir šis vasks. Bites šo vasku izmanto stropa šūnu veidošanā. Biškopji izfiltrē bišu vasku no šūnām, atdzesē un pārdod. Viena kilograma vaska ražošanai nepieciešami 4kg medus. Visvairāk vasku darba bites saražo medus vākšanas laikā. No vaska tiek gatavotas sveces, kas bieži vien netiek aromatizētas vai krāsotas. Tās patur dabisko medus aromātu, tāpēc šīs sveces ir lieliski piemērotas cilvēkiem ar izteiktām alerģijām un jutīgumu pret smaržām vai krāsvielām.

Tomēr bišu vasks nav ideāli piemērots visām svecēm, jo ​​tas nevisai labi pieņem citus aromātus un tam ir zema kušanas temperatūra. Taču, ciktāl tas attiecas uz vidi, bišu vasks ir lieliska izvēle. Bišu vaska produkti nav piemēroti vegāniem vai cilvēkiem, kuri no sava dzīvesveida izslēdz visus dzīvnieku izcelsmes produktus.

Tālāk – palmu vasks

Taisnību sakot, no pirmā acu uzmetiena ar palmu vaskam nav ne vainas. To ir droši dedzināt, to var labi sasmaržot un tas īpaši nekvēpo. Tomēr palmu vaska problēma ir tā, ka nav iespējas garantēt tā izcelsmi. Bieži palmu eļļa, ko izmanto palmu vaska pagatavošanai, netiek audzēta ilgtspējīgi. Diemžēl, lai paplašinātu palmu stādījumus, daudzas valstis (ieskaitot Indonēziju, Malaiziju) izcērt tropiskos mežus, lai atbrīvotu vietu palmām. Kailcirtes zeme ir mājvieta dažiem no vecākajiem un daudzveidīgākajiem lietus mežiem pasaulē. Šis neticamais mežu izciršanas līmenis Indonēzijā to ierindo kā vienu no lielākajiem CO2 emitētājiem pasaulē.

Lai gan palmu vasks varētu būt lielisks dabīgs izejmateriāls sveču ražošanai, tas ir saistīts ar lielām vides problēmām un nav risinājums ražotājiem, kuriem rūp vides stāvoklis.

Visbeidzot, sojas vasks

Jau zināt, ka savām svecēm izvēlamies sojas vasku. Kā norāda nosaukums, sojas vasks ir izgatavots no sojas pupiņām, kas nozīmē to, ka tas ir 100% dabīgs, 100% atjaunojams un 100% videi draudzīgs izejmateriāls. Un, kas ir svarīgi - draudzīgs vegāniem, jo tas nav dzīvnieku izcelsmes produkts.

Saviem priduktiem mēs izmantojam organisko sojas vasku, lai patiesi iegūtu vislabākās kvalitātes produktu un nodrošinātu ilgtspējīgu pieeju savam ražošanas procesam. Ilgtspējība un dabiskums ir the MUNIO pamatvērtības, tāpēc esmu apkopojusi galvenos iemeslus tam, kāpēc mēs izmantojam sojas vasku.

  1. “Tīra” degšana – pavisam vienkārši, sojas sveces deg “tīri”. Ar to jāsaprot, ka, svecei degot, izdalās pavisam minimāls kvēpu daudzums. Tajās ir par 90% mazāk kvēpu nekā parafīnā, kas samazina iekštelpās radītā gaisa piesārņojuma daudzumu. Turklāt sojas vasks nesabojās jūsu sienas. Parafīna sveču emisijas uzkrājas uz sienām, reizēm pat tās sakrāso. Parafīns uzkrājas arī mēbeļu audumos un paklājos, kas ietekmē jūsu mājas gaisa kvalitāti.
  2. Soja ir ilgtspējīga. Sojas pupiņas ir videi draudzīgs, ilgtspējīgs un atjaunojams resurss.
  3. Sojas sveces deg ilgāk. Sojas vaska un bišu vaska sveces ir tās, kurām ir visilgākais degšanas laiks. Jā, abi šie vaski ir dārgāki, tādējādi sadārdzinot galaproduktu (sveces, vaska aplīšu) cenu, taču tie kalpo daudz ilgāk. Piemēram, mūsu Naturella sveces deg aptuveni 50 stundas.
  4. Soja nav tik karsta. Tieši tā - dedzinot sojas vasku, tas nekļūst tik karsts kā cita veida vasks. Ja vaskam gadīsies uzpilēt uz ādas, tas neizraisīs apdegumus. Noteikti drošāk bērniem… vai vienkārši neveikliem pieaugušajiem. :)
  5. Labāka smaržu pieredze. Sojas vaskam ir zemāka vaska kušas temperatūra, tāpēc ap dakti tiek izveidots tāds kā “vaska baseins”. Šis “vaska baseins” ļauj aromātiskajām eļļām vieglāk iztvaikot un tādējādi piepildīt māju ar vairāk aromātu.

Ar dažādiem vaska tipiem esam iepazinušies un skaidrs arī, kāpēc mēs izvēlamies izmantot sojas vasku. Atliek vien jautājums - ko mums kā patērētājiem darīt? Labākais, ir izvēlēties sveces, kas izgatavotas no dabīgiem vaskiem, nevis parafīna. Vienalga vai tas ir kokosriekstu, bišu vasks, rapsis vai soja - tie visi ir droši.
Atrodiet uzticamu zīmolu un izlasiet to etiķetes. Starpcitu, sveču ražotājiem nav jāatklāj sastāvdaļas, kas tiek izmantotas sveču ražošanā. Neviens likums vai regula to nepieprasa, tāpēc labākais veids, kā izvēlēties sveces, ir noskaidrot, kā un ar kādām sastāvdaļām tās ir izgatavotas. Zīmoli, kas ir atklāti stāsta par savu produktu sastāvu un ražošanas procesu būs labākā izvēle!

Vai arī laiks būt radošiem - izgatavojiet sveces mājās paši. Lejot sveces pašiem, ir vieglāk kontrolēt smaržas intensitāti. Turklāt tā ir lieliska aktivitāte kopā ar bērniem vai kādā ballītē. Kvalitatīvs laiks, kas pavadīts kopā, veidojot un radoši izpaužoties. Izvēlieties kādu no mūsu sojas vaska sveču liešanas komplektiem:

MUNIO izmanto 100% organisko sojas vasku. Mēs aromatizējam savus produktus ar eko sertificētiem aromātiem - tie visi ir dabiski un 0% kaitīgi. Visi mūsu produkti apskatāmi mūsu interneta veikalā.